Behandling

När du kommer som ny patient går vi först grundligt igenom både vad du söker hjälp för idag, hur din tidigare hälsohistoria ser ut, och hur den eventuellt kan påverka ditt nuvarande problem. Det är viktigt att fastställa både vad som orsakar problemet, hur det har uppkommit, och vilka faktorer som bidrar till att underhålla det för att kunna hjälpa dig så bra som möjlig. Detta följs sedan av en fysisk undersökning som inkluderar en rad olika tester (osteopatiska, ortopediska, neurologiska och medicinska tester efter behov).

Efter detta får vi oftast en bra förståelse för orsaken till ditt problem och kan ställa en diagnos att arbeta utifrån. Vi diskuterar diagnosen, dess troliga orsak och vad som skulle vara den bästa och mest effektiva behandlingen. Oftast presenterar jag olika behandlingsalternativ så att du kan vara med och påverka efter dina egna preferenser.

Behandlingen infattar vanligtvis en kombination av olika osteopatiska behandlingstekniker och / eller  medicinsk akupunktur. I de flesta fall ger jag dig också råd och tips om hur du kan ta hand om ditt problem själv hemma, och om hur du kan förebygga liknande problem i framtiden.

Nedan följer en kort lista med exempel på besvär som vanligtvis svarar bra på behandling med osteopati eller medicinsk akupunktur. Om du har frågor om något annat besvär eller vill veta mer om de som står med här svarar jag gärna mer ingående per telefon eller mail. All behandling sker på Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg.

Vad en osteopat behandlar:

- Ländryggssmärta (”ryggskott” etc.)

- Nacksmärta, (”nackspärr”, whiplash-problematik etc.)

- Bäckensmärta

- Axelproblem (frusen axel, inklämnings syndrom etc.)

- Tennis- eller golfarmbåge

- Problem i övriga leder (höfter, knän, fötter)

- Smärtor i ben eller armar

- Idrottsskador

- Huvudvärk och käkledsproblem

- Stressrelaterade besvär

Kommentarer inaktiverade.